Матч за мир та єдність. Як лікарі з мерами у футбол грали.

6 вересня на тренувальній базі ФК “Оболонь – Бровар” у місті Буча Київської області відбулась футбольна зустріч на підтримку єдності і миру в Україні. Цього чудового сонячного дня у футбольному двобої зійшлися Національна збірна лікарів України та Збірна мерів міст та селищ України.  

20140906_115054

Поєдинок виявився дуже цікавим, адже на полі зустрічались досить титуловані команди, збірна команда мерів двічі приймала участь у Чемпіонатах Європи серед представників місцевого самоврядування і навіть ставала бронзовим призером цих змагань у 2008 році. Збірна України серед лікарів, хоча і є ще досить молодою командою, була створена півтора роки тому, але вже двічі приймала участь у Чемпіонатах світу серед лікарських команд і була чвертьфіналістом цих змагань, а також двічі перемагала у “Кубку співдружності лікарів” у 2013 і 2014 роках.  

Чемпіонати світу серед лікарів проводяться щорічно, тому українські лікарі постійно тренуються і підтримують спортивну форму, що і призвело до незначної переваги медиків  у зустрічі. Збірна мерів українських міст та селищ лише перший раз у цьому році зібралась на тренувальний збір, але дуже достойно протистояла лікарям. Не дивлячись на те, що середній вік збірної мерів був більшим за збірну медиків (найстаршому гравцеві 57 років), вони гідно боролися на кожному клаптику футбольного поля. Матч виявився дуже захопливим і багатим на гольові моменти. Глядачі побачили велику кількість голів на різний смак.

У підсумку перемогу здобула Збірна лікарів України з рахунком 6:5, голами серед медиків відзначились лікар-анестезіолог Віктор Строкоус, судмедексперт Віктор Черненко, стоматолог Юрій Овсянніков та військові лікарі Михайло Палічук та Дмитро Білоконський, на рахунку якого дубль. За збірну команду мерів забивали боярський міський голова Тарас Добрівський, який є капітаном команди та Олександр Курінний – мер міста Новоукраїнка, Кіровоградської області на рахунку якого хет-трик.  

Склад збірної мерів міст і селищ України: мер міста Боярка, Київської області, капітан команди Тарас Добрівський, мер міста Градецьк, Полтавської області Василь Компанієць, мер міста Ржищів, Київської області Микола Спічак, мер міста Новоукраїнка, Кіровоградської області Олександр Курінний, мер міста Помічна, Кіровоградської області Микола Антошик, мер міста Дунаївці, Хмельницької області Анатолій Кухарець – воротар, селищний голова села Невицьке, Закарпатської області Михайло Лаба, мер міста Гнівань, Вінницької області Володимир Кулішов, селищний голова села Глибочиця, Житомирської області Сергій Сокальський, селищний голова села Станишівка Житомирської області Юрій Матвійчук, селищний голова села Квітневе, Житомирсько області Леонід Кравченко, селищний голова села Окунівці, Закарпатської області Павло Машіка та селищний голова села Голозубинці Хмельницької області Іван Нечипорук.

До складу збірної України серед лікарів увійшли: дитячий хірург, тренер команди Ігор Боровик, судмедексперт Віктор Черненко, лікарі-анестезіологи Віктор Строкоус і Павло Гурін – воротар, лікар-невролог Олександр Баліцький, дитячий хірург Євген Слєпов, стоматологи Юрій Овсянніков  і Володимир Коропецький, лікарі-кардіологи Антон Степура та Дмитро Білий, лікар лабораторної діагностики Шихаб Абді, військові лікарі Дмитро Білоконський та Михайло Палічук, хірург Вадим Теліга та лікар невідкладної медичної допомоги Олексій Данилко.

IMG_3665

У своїх вступних словах і капітан збірної мерів Тарас Добрівський, і тренер збірної лікарів дитячий хірург Ігор Боровик, зійшлися на думці, що така зустріч є вкрай важливою в непростий для нашої країни момент, українцям дуже важливо об’єднуватись заради миру і добра. Цей матч став “ковтком свіжого повітря” для всіх нас, всі отримали заряд сил і позитиву. Кожен з мерів і лікарів, повернувшись до себе додому, продовжить служити на благо своїх територіальних громад і приносили ще більше користі рідній для нас Україні.

Фото Раїси Боровик

Євген Слєпов

Залишити відповідь