Пригоди УФАМівців на Поділлі або відкриття нового осередку у Хмельницькому

DSC_0254

16 серпня 2014, чудового суботнього ранку, лікарі-УФАМівці відразу з кількох куточків України почали свій рух у напрямку міста, що розтішоване у Західному Поділлі на берегах Південного Бугу. Цей населений пункт ще донедавна носив назву Проскурів, а тепер називається Хмельницький, на честь відомого українського гетьмана. На наш сором, багато гравців нашої збірної жодного разу не були у Хмельницькому, тому подорож до міста з 600-річною історією, з майже 300-тисячним населенням і одним з найбіших у Східній Єввропі ринків, що подарувало світу  таких музикантів як Олександр Пономарьов та гурт Моторрола, шоуменів Дядю Жору та Олександра Педана, футболіста Богдана Шершуна, лікарів Анатолія Кашпіровського та академіка-офтальмолога Святослава Федорова та багатьох-багатьох інших, мала бути багатообіцяючою. І не просто так, відкриття наступного осередку ГО “ВО УФАМ” було заплановане саме в цьому місці, саме на Хмельниччині народився і виріс голова нашої асоціації Микола Шпаковський. Тому саме він перебрав на себе функції гіда для тої частини команди, що виїхала з Києва, розповідаючи дорогою про свій рідний край. На щастя, цьому сприяла якість доріг, що не дозволяла хлопцям заснути бодай на кілька хвилин.

DSC_0334

Склалось враження, що все цього дня сприяло найкращому проведенню нашого заходу, навіть погода. Вранці у місті пройшла злива, що додало свіжості повітрю і створило клімат, який був найкращим для проведення футбольної зустрічі. Приїхавши на центральний стадіон “Поділля”, за що окрема подяка організаторам, ми були приємно вражені якістю газону, на полі нанесена свіжа розмітка, затишна трибуна, привітні господарі, глядачі у футболках національної збірної, вручення подарунків і привітальні слова – все організовано для того, щоб ми відчули себе не аматорською, а професійною командою.

DSC_0212

Дуже сподобалась атмосфера зустрічі, яка справді, у всіх відношеннях, виявилась товариською. Той, хто сказав, що ми маємо зробити спільне фото до гри, мовляв, що після гри ми матимемо поганий настрій і будемо ненавидіти один одного, вимушений був забрати свої слова назад. Ми “фоткались” і до,  і після гри, навіть під час гри, ми рідко змушували рефері свистіти і зупиняти гру – боротьба була на стільки коректною, на стільки це можливо у футболі.

DSC_0294

Поєдинок складався з двох різних таймів, якщо в першому дещо переконливішими були господарі, яким вдалося відкрити рахунок, то друга половина зустрічі була повністю за Національною збірною лікарів, не дивлячись на те, що в її складі в цей день були відсутні багато гравців основного складу.

Талановитий Віктор Черненко, який виконував обов’язки тренера, в перерві вніс корективи, що дозволило гравцям розкрити свій потенціал і домінувати на полі у другому таймі. Атака за атакою накочувались на ворота збірної лікарів Хмельницька, але футбольний Бог дозволив  м’ячу лише одного разу перетнути лінію їх воріт. Лік забитим мячам за збірну відкрив лікар-дерматовенеролог  Сергій Малеш, а дебютний поєдинок провів лікар-стоматолог з Коломиї Андрій Филипів. Тож перемогла дружба, підтвердженням чого і стало подальше спілкування у затишному ресторані-фортеці з неймовірно смачною кухнею за келихом ароматного місцевого проскурівського “Хмельпива” і неперевершеної “хреновухи”.

20140816125732

Тож новий осередок нашої асоціації створено, головою хмельницького осередку призначено чудову  людину, лікаря-терапевта, заступника головного лікаря Хмельницької міської поліклініки №4 Володимира Іванова, який поповнить ряди лікарської збірної України серед ветеранів, що створюється для участі у Masters-кубку світу серед лікарів, який відбудеться паралельно з Чемпіонатом світу серед лікарів у місті Лонг Біч, США у 2015 році. А наша футбольна родина поповнилась новими друзями з центрального міста Поділля – Хмельницького.

Євген Слєпов

Фото – Оксана Савчук

Залишити відповідь